Болницата в Поморие започна работа и отново ще приема пациенти. 

...
Болницата в Поморие започна работа и отново ще приема пациенти. 
Коментари Харесай

Болницата в поморие отново започна работа и приема пациенти

Болницата в Поморие стартира работа и още веднъж ще приема пациенти. 

Въпреки че не са получавали заплати от месеци, медиците от клиничната лаборатория взеха решение да се върнат на работа, което е дало съображение на шефа на болничното заведение да издаде заповед за отварянето на лечебното заведение. 

Тя беше затворена на 16 октомври и спря приема на пациенти. 

Болницата, която обслужва и прилежащите общини Несебър и Руен, е със запорирани сметки и дълг от близо 700 хиляди лева, като дълготрайно решение към момента не е открито.

Община Поморие обезпечава 280 000 лв. за активността на лечебното заведение, само че те не са задоволителни. От месец април до момента личният състав не е получавал цялостните си хонорари, а единствено 60% от тях, като за последно заплати са изплащани през юли.

От общината упорстват за смяна на статута на общинските и държавните лечебни заведения поради обществените им функционалности. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев благодари на лекарите за решението им и на всички, които са подкрепили болничното заведение по време на митингите, и изрази разочарованието си от отказаната помощ от страна на здравното министерство. 

В поддръжка на болничното заведение в Поморие беше направена и подписка, която беше подкрепена от над 4000 души. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР